Op deze website vindt u nadere informatie over de persoonscertificering tot Registered Social Media Proffessional (RSP), over het Permanente Educatie-aanbod en andere relevante zaken voor de (aankomend) RSP-ers.

Wanneer u vragen heeft over het RSP-register in Nederland kunt u contact opnemen via info@educatieregister.nl.

Het Register Social Media Professional in Nederland heeft tot doel het Social Media vakgebied verder te professionaliseren.

Om gecertificeerd te kunnen worden als Registered Social Media Professional, met het bijbehorende recht de titel RSP te mogen voeren, moet men als professional aan een aantal vereisten voldoen. Men moet aantonen een volwaardig gesprekspartner te zijn op het gebied van social media. Dit houdt concreet in dat de gecertificeerde professional kennis heeft en in de praktijk kan toepassen over social media strategie, tactiek, social media mix, planning en implementatie. De opleiding moet met een 7 of hoger zijn afgerond.

Wereldwijd zijn er diverse opleidingsinstituten en business schools die studenten opleiden tot Social Media Professional. In Nederland is op dit moment alleen Beeckestijn Business School gecertificeerd en geautoriseerd om studenten op te leiden en te examineren voor het RSP-register.